Info.- och Medieteknik

Profil: Programmering

För dig som är intresserad av digital kommunikation rekommenderar vi inriktningen informations- och medieteknik. Här får du arbeta både skapande och tekniskt vilket ger dig grunderna för fortsatta studier till till exempel spelprogrammerare, app- och webbutvecklare. Utbildningen kombinerar tekniska kunskaper i programmering med kreativt skapande i grafisk design. Du lär dig programmera objektorienterat i bland annat Java och arbetar med verktyg som WordPress för webbutveckling.
Adobe Creative Clouds många program som PhotoShop, Illustrator med flera är andra redskap du lär dig hantera.

Gymnasiegemensamma ämnen 1100 p

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 400 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Programmering, teknik och kreativitet i en härlig mix!

Fördjupa dig inom Spel- och apputveckling

Fördjupningskurserna är:

Engelska 7

Digitalt skapande 1

Gränssnittsdesign

Programmering 2

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram