Naturvetenskap

Profil: Medicin

Det här är inriktningen för dig som brinner för de naturvetenskapliga ämnena. Du fördjupar dina kunskaper inom fysik, matematik, kemi och biologi vilket öppnar dörrar till flertalet utbildningar och yrkesmöjligheter. Kurserna i medicin, etik och bioteknik passar inte bara dig som ser en framtid som till exempel läkare, apotekare eller sjukhusfysiker. Det är en inriktning som förbereder dig för högskolestudier och visar dig möjligheterna med tvärvetenskap.
Oavsett framtidsdrömmar är naturvetenskapliga programmet med inriktning natur något för dig som vill ha en gedigen utbildning med fokus på naturvetenskap

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1c, 2c, 3c – 300 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 450 p

Biologi 1 – 100 p
Fysik 1a – 150 p
Kemi 1 – 100 p
Moderna språk – 100 p

 

– Inriktning Naturvetenskap 400 p

Biologi 2 – 100 p
Fysik 2 – 100 p
Kemi 2 – 100 p
Matematik 4 – 100 p

 

– Programfördjupning* Medicin 200 p

Medicin och etik** – 100 p
Bioteknik – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 200 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

**Denna kurs läses inom kursen Naturvetenskaplig specialisering.

Göm ämnesplan
För mig som älskar matematik och formler är Natur ett självklart val!

Fördjupa dig inom

Naturvetenskap

Vi arbetar med nyfikenhet, kreativitet och analytisk förmåga. Vi kombinerar teori med praktiska laborationsövningar. Det blir mycket matematik, fysik, kemi och biologi men också en del psykologi och filosofi.Om du funderar över universums uppkomst och vill veta vad som döljer sig i molekyler och atomer kan vi bidra med kunskap och en del sannolika antaganden. Vad kan bevisas och vad kan bara anas? Mycket kan beräknas utifrån vad vi vet. Hur allt hänger ihop, och mycket mer, kommer vi delvis att upptäcka och även att diskutera tillsammans.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>