Natur

[ NA ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Funderar du över hur saker och ting hänger samman?
Då är Naturvetenskapliga programmet rätt för dig. Här utvecklar du din uppfinningsrikedom, samarbetsförmåga och ditt logiska tänkande. Med hjälp av laborationer, exkursioner och studiebesök får du lära dig hur de små processerna bereder väg för den stora helheten. Till exempel kan du få åka till Barsebäck och lära dig mer om kärnkraft inom fysiken, eller åka till Ribban och undersöka livet under vattnet.
Naturprogrammet är ett studieförberedande program, och målet att du ska vidareutbilda dig efter gymnasiet genomsyrar din utbildning.

Ladda ner programbladet

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1c, 2c, 3c – 300 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 450 p

Biologi 1 – 100 p
Fysik 1a – 150 p
Kemi 1 – 100 p
Moderna språk – 100 p

 

– Inriktning Naturvetenskap 400 p

Biologi 2 – 100 p
Fysik 2 – 100 p
Kemi 2 – 100 p
Matematik 4 – 100 p

 

– Programfördjupning* Medicin 200 p

Medicin och etik** – 100 p
Bioteknik – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

 

* Programfördjupning 200 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

**Denna kurs läses inom kursen Naturvetenskaplig specialisering.

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Naturvetenskap

Du får med denna inriktning de bästa förutsättningarna för universitetsstudier inom naturvetenskap, som exempelvis läkar- och ingenjörsutbildningar.

Läs mer

Naturvetenskap och samhälle

Du får med denna inriktning en tvärvetenskaplig utbildning med fokus på naturvetenskapliga ämnen men med ett samhällsvetenskapligt perspektiv. Du får fördjupa dig inom såväl

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Dunia Wahab Abdul

Elev på NA-programmet "Skolan har fina lokaler och bra lärare. Jag valde Naturvetenskapligt program på grund av att det är ett brett program och att det är högskoleförberedande. På Cyber finns det både motiverade elever och duktiga lärare. Om någon elev behöver extra studiestöd finns det alltid kompetens på plats, både under och efter skoltid. Lärarna fokuserar på att vi hela tiden ska utvecklas och att vi får många möjligheter. Det bästa med CyberGymnasiet är Lärande Fri Tid där vi elever har roligt tillsammans samtidigt som vi pluggar. Cyber är en liten skola där alla umgås med varandra. Det är en plats där alla passar in."
Dunia Wahab Abdul

Malin Olausson

Biologilärare på NA-programmet "Jag brinner för biologi, att kunna se olika processer och kunna blanda in både det praktiska och det teoretiska är något som verkligen tilltalar mig.

Det som jag uppskattar mest med CyberGymnasiet är den stora blandningen av elever.

På vår skola har vi fina relationer mellan lärare och elever och engagerad personal.
"
Malin Olausson

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>