Programinriktat

Programinriktat individuellt val är tänkt att ge dig som saknar behörighet de kunskaper som behövs för att så snart som möjligt kunna antas till ett av skolans yrkesprogram, Hantverksprogrammet med frisörinriktning eller El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik eller Elteknik.

För att bli antagen krävs att du har godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Du följer de flesta kurserna på ditt valda yrkesprogram samtidigt som du läser de kurser som saknas för behörighet.

Se ämnesplan

Du följer de flesta kurserna på ditt valda yrkesprogram samtidigt som du läser de kurser som saknas för behörighet.

Göm ämnesplan
Beslut om antagning fattas av skolan efter bedömning av dina förutsättningar att kunna klara behörighet inom ett år och att följa programmet i övrigt.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>