Preparand

Den här utbildningen vänder sig till dig som är studiemotiverad och enbart saknar några få ämnen i din grundskoleutbildning för att bli behörig till ett nationellt program. Det innebär att du behöver ett antal ämnen betygsatta från grundskolan och att du har ambition och möjlighet att läsa in det som fattas för att nå behörighet på ett läsår.

Du läser fem dagar i veckan och får en individuell studieplan utifrån de ämnen som saknas för att uppnå behörighet till nationellt program.

Preparandinriktningen är ettårig.

*Beslut om antagning fattas av skolan efter bedömning av dina förutsättningar att kunna klara behörighet inom ett år och att följa programmet i övrigt

Se ämnesplan

Du läser fem dagar i veckan och får en individuell studieplan utifrån de ämnen som saknas för att uppnå behörighet till nationellt program.

Göm ämnesplan
Du söker till Preparandutbildningen via gymnasieantagningen

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>