Hantverk

[ HV ] YRKESFÖRBEREDANDE

Vill du jobba i en bransch fylld av fart och fläkt, som är i ständig förändring och där du kan jobba var som helst i världen? En bransch som är i stort behov av kompetent och välutbildad personal? Då är frisörutbildningen något för dig. Tidigt i utbildningen kommer du i kontakt med frisörbranschen genom samarbeten med leverantörer och via APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket innebär att du deltar i arbetet på en salong under minst femton veckor. Här får du som snabbt vill ut och jobba en möjlighet att förverkliga dina drömmar.

Som elev på CyberGymnasiet får du behålla din sax och ditt verktygskit som du lånat under din gymnasieutbildning när du tar studenten med yrkesexamen. Om du gör delprov 1 av Gesällbrevet under vårterminen i årskurs 3 och klarar provet sponsrar skolan dig med 1000 kr av provavgiften.

Har du frågor till oss, eller vill boka tid för elevbehandling? Ring oss på 040-631 44 42

Salongens öppettider: tisdagar kl.13.00-17.00

Vill du prova på att vara frisörelev under en dag på Cybergymnasiet i Malmö? Eller har du frågor om frisörutbildningen? Kontakta då frisörlärare Anna Gadén.

Se när Michelle från frisörprogrammet klippte Peter Jihde i direktsändning på TV4

Ladda ner programbladet

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 700 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Våra inriktningar

Frisör

Du som ser fram emot att arbeta som frisör får lära dig klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvård, olika behandlingar, färgning och permanent. Lär dig alla knepen av våra erfarna handledare i vår egen fullt utrustade hårsalong.

Några röster om Cybergymnasiet

Instagramkonto

CyberHair_Malmo "Före- och efterbild på extensions.

Nyfiken på fler bilder? Kolla in vårt Instagramkonto CyberHair_Malmo"
Instagramkonto

Anna Gadén

Jobbar med frisörämnen på skolan "Jag älskar att arbeta med hår och människan det sitter fast på. Det är minst lika roligt att möta olika kunder som att anta olika utmaningar med frisyrer, färg och styling.

Eftersom det finns många kreativa utbildningar på skolan blir det naturligt att samarbeta med andra program för att bredda sin kompetens. Vi har haft projekt tillsammans med foto- & musik elever för att skapa event som visningar."
Anna Gadén

Kolla in vårt Instagramkonto för bilder: https://www.instagram.com/cyberhair_malmo/