Samarbete med högskola/universitet

Under läsåret 2016/2017 samarbetar CyberGymnasiet och våra elever i årskurs 2 på naturvetenskaps- och teknikprogrammet med Malmö högskola. Samarbetet sker inom SI - ”Supplemental Instruction” där våra elever får stöd och hjälp i ”svåra” kurser av studenter från högskolan. Kurserna det handlar om är fysik och matematik.

Vad är då SI? Först och främst är det inte bara en metod utan ett förhållningssätt till lärande där inre motivation och nyfikenhet är de centrala drivkrafterna och där tonvikten läggs på ett självstyrt och kollektivt lärande. SI är som framgår av det engelska namnet ett komplement till den ordinarie undervisningen i en kurs. Tanken med SI är att inlärningen av ett ämne förstärks genom utbyte av tankar och idéer mellan studenterna.

Se mer, följ länken: