Beteendevetenskap

Beteendevetenskap är kunskapen om hur vi människor fungerar som individer och tillsammans. Hos oss läser du mer psykologi än på andra skolor. Här får du specialisera dig på psykisk ohälsa och kriminologi. Du får en god grund att stå på och kan studera vidare till t ex polis, psykolog eller socionom. Detta är inriktningen för dig som vill jobba med människor!

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Idrott & Hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b, 2b – 200 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 300 p

Filosofi 1 – 50 p
Psykologi 1 – 50 p
Moderna språk 1, 2 – 200 p

 

– Inriktning Beteendevetenskap 450 p

Kommunikation – 100 p
Ledarskap & organisation – 200 p
Samhällskunskap 2 – 100 p
Sociologi – 100 p
Psykologi 2a – 50 p

 

– Programfördjupning* Beteendevetenskap 300 p

Filosofi 2 – 50 p
Psykologi 2b – 50 p
Kriminologi** – 100 p
Psykisk ohälsa** – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 300 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.
** Dessa kurser läses inom kursen Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specialisering

Göm ämnesplan
En perfekt linje om du vill studera människans agerande och den sociala dynamiken!

Fördjupa dig inom

Beteendevetenskap Under slutet av din utbildning fördjupar du dina kunskaper inom psykologi, sociologi och ledarskap. Under tredje året kommer du att jobba med större projekt där du får göra fältstudier och undersökningar ute i verkligheten. Ett fördjupningsområde är kriminologi där vi försöker besvara frågan varför människor begår brott. Vi besöker kriminalvården, tar in externa föreläsare och jobbar mycket med seminarier och diskussioner. Du får också lära dig mer om ledarskap och att utveckla din förmåga att organisera och leda verksamheter. Tilltron till den egna förmågan och att få insikter i hur du själv fungerar är av central betydelse här. Även yrkesorientering är viktigt då vi vet hur svårt det är att välja inför framtiden. Vi får därför besök av flera olika yrkesverksamma personer inom beteendevetenskap, bl a psykologer och socionomer, som berättar om hur det är att arbeta med människor.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>