Teater

Här får du lära dig om hela teaterprocessen från skådespeleri till regi. Du driver projekt från start till mål och medverkar i teaterproduktioner som sätts upp på en riktig teater i närheten av skolan. Undervisningen sker i små grupper där du utvecklas i en miljö präglad av förtroende och tillit. Du arbetar på ditt dramatiska uttryck genom att träna scennärvaro, improvisation och rollgestaltning.

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 500 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Fördjupa dig inom

Teater

Vill du jobba som skådespelare, regissör eller scenarbetare? Du kommer lära dig skådespelaryrket från grunden för att sedan utvecklas under åren. Vi jobbar mycket med olika roller och tolkningar. Dessutom finns det en naturlig länk till våra inriktningar inom Foto och Film samt de andra estetiska inriktningarna där ni tillsammans jobbar i projekt och utforskar alla delar av skådespelaryrket.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram