Estetik och media

Du som är intresserad av foto och film får här en bred fördjupning. Du utvecklar tekniska kompetenser och färdigheter och lär dig berättandets konst. Vi arbetar med allt ifrån superhjältar till gatufotografi, animation, filmaffischer och kortfilmer. I kurserna i medieproduktion får du prova på många produktionsformer, så att du får kompetensen och kunskapen att välja rätt utbildning efter gymnasiet.

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 150 p

Estetisk kommunikation 1 – 100 p
Konstarterna & samhället – 50 p

 

– Inriktning Estetik & media 400 p

Digitalt skapande 1 – 100 p
Medieproduktion 1, 2 – 200 p
Medier, samhälle & kommunikation 1 – 100 p

 

– Programfördjupning Foto & film* 500 p

Fotografisk bild 1, 2 – 200 p
Filmproduktion – 100 p
Grafisk illustration – 100 p
Bildteori – 100 p

* Programfördjupning 500 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Göm ämnesplan
"Det känns jätteroligt att förstå hur TV-program görs - på riktigt, liksom!"

Fördjupa dig inom

Foto & Film

Under utbildningen får du lära dig att; arbeta med digitala systemkameror, arbeta med Photoshop och digital bildbehandling, arbeta i fotostudio, hur bildkommunikation fungerar och grafisk design och formgivning. Du skapar en portfolio som kan användas inför framtida utbildnings- och yrkesval, tex. ansökan till fotoutbildningar på folkhögskola, högskola och universitet.

Inom filmproduktion kommer du att förstå hur man gör film och TV på ett professionellt sätt. Du arbetar med manus, inspelning, klippning och specialeffekter.

 

 

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>