Humanist

[ HU ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

På humanistiska programmet får du breda kunskaper i flera språk. Det ger dig möjlighet att arbeta och skapa kontakter i den globaliserade värld vi lever i. Med språk i bagaget kan du arbeta i en internationell miljö, som t ex inom EU, FN och transportsektorn. Hos oss kan du välja mellan att läsa inte mindre än åtta olika språk, bl a japanska och ryska. Samtidigt som du läser Engelska 7 kan du också ta CAE (Cambridge´s Certificate of Advanced English), vilket gör att du kan söka till en rad olika universitet världen över. Om du väljer matematik 2b får du samma behörighet som du får på samhällsprogrammet. Även kunskaper om kulturen där språket talas är viktigt för förståelse av språket och andra människors seder och traditioner. Därför är detta en naturlig del av språkundervisningen på CyberGymnasiet. Under din studietid kommer du göra studiebesök och resa till Köpenhamn så att du får koppla dina kunskaper till verkligheten. Kunskaper i språk ger dig världen som arbetsplats!

Ladda ner programbladet

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 p

Engelska 5, 6 – 200 p
Historia 1b – 100 p
Historia 2b – kultur – 100 p
Idrott & hälsa 1 – 100 p
Matematik 1b – 100 p
Naturkunskap 1b – 100 p
Religionskunskap 1 – 50 p
Samhällskunskap 1b – 100 p
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 – 300 p

 

Programgemensamma ämnen 350 p

Moderna språk 1 – 100 p
Moderna språk 2 – 100 p
Filosofi 1 – 50 p
Människans språk 1 – 100 p

 

– Inriktning Språk 400 p

Latin – Språk & kultur 1 – 100 p
Språkval – 300 p

 

– Programfördjupning* 300 p

Filosofi 2 – 50 p
Religion 2 – 50 p
Sociologi – 100 p
Engelska 7 – 100 p

 

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 300 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Språk

Inriktning språk passar dig som tycker om att skriva och läsa av olika slag, samt att läsa om världens olika språk och kulturer. Du ser sambanden mellan språk, kultur och samhälle.

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Julia Sjöslätt

Humanistiska med inriktning Språk "Språk för mig står för makt och oberoende och därför vill jag studera för att bli tolk. Jag funderar också på att först bli flygvärdinna för att få lära mig fler språk och se mycket av världen.

Det bästa med Cybergymnasiet är valmöjligheterna. Här finns ett väldigt brett utbud och bra kurser."
Julia Sjöslätt

Leif Sahlqvist

Mångspråkig lärare på HU-programmet "Jag känner mig som en kosmopolit på ständig upptäcktsfärd i tid och rum, älskar att resa och få kontakt med olika språk och kulturer. Tar in det nya men gräver alltid bakåt för att förstå dess rötter, i historien, - och söka de universella sambanden.

På vår skola har vi fina relationer mellan lärare och elever och engagerad personal."
Leif Sahlqvist

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>