Humanistiska

[ HU ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Humanistiska programmet ger dig möjlighet att studera vidare inom framförallt humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen på universitet och högskola. Du som är intresserad av människan, hennes språk, litteratur, konst, filosofi och historia studerar hur kulturen och språket har format människan och samhället, både lokalt och globalt, nationellt och internationellt. Genom studiebesök på museer och utställningar berikas din utbildning och du får ta del av Malmös och Köpenhamns rika kulturutbud. Det tematiska arbetssättet vi använder skapar en helhetssyn och kunskap om språk och olika kulturer är mycket användbara i ett internationellt arbetsliv.

På CyberGymnasiet i Malmö erbjuder vi många språk; ryska, tyska, spanska, japanska, kinesiska, franska, italienska och danska samt även arabiska! Engelska 7 erbjuds som en programfördjupning och här finns möjlighet att ta en CAE-examen (Cambridge  English Advanced) som används för att söka utbildningar internationellt.

 

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5, 6 200p

Historia 1b, 2b –kultur 200p

Idrott & hälsa 1 100p

Matematik 1b 100p

Naturkunskap 1b 100p

Religionskunskap 1 50p

Samhällskunskap 1b 100p

Svenska 1,2,3 300p

___________________________________

Programgemensamma ämnen

Filosofi 1 50p

Moderna språk 200p

Människans språk 1 100p

Gymnasiearbete 100p

Individuellt val 200p

___________________________________

Inriktning Språk

Latin – språk och kultur 1 100p

Språkval 300p

___________________________________

Fördjupning Humaniora

Sociologi 100p

Engelska 7 100p

Religion 2 50p

Filosofi 2 50p

 

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Språk

Inriktning språk passar dig som tycker om att skriva och läsa av olika slag, samt att läsa om världens olika språk och kulturer. Du ser sambanden mellan språk, kultur och samhälle.

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Julia Sjöslätt

Humanistiska med inriktning Språk "Språk för mig står för makt och oberoende och därför vill jag studera för att bli tolk. Jag funderar också på att först bli flygvärdinna för att få lära mig fler språk och se mycket av världen.

Det bästa med Cybergymnasiet är valmöjligheterna. Här finns ett väldigt brett utbud och bra kurser."
Julia Sjöslätt

Leif Sahlqvist

Mångspråkig lärare på HU-programmet "Jag känner mig som en kosmopolit på ständig upptäcktsfärd i tid och rum, älskar att resa och få kontakt med olika språk och kulturer. Tar in det nya men gräver alltid bakåt för att förstå dess rötter, i historien, - och söka de universella sambanden.

På vår skola har vi fina relationer mellan lärare och elever och engagerad personal."
Leif Sahlqvist

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>