Frisör

Du får utbildning i klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvårdande behandlingar, färgning, permanent, fön och tångteknik med mera. Lektionerna sker mestadels i vår salong, där eleverna redan från andra året tar emot kunder. Detta ger oss verklighetstrogna möjligheter att öva kundbemötande och säljteknik. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen för studiebesök och har utbildningsdagar. Här arbetar vi både med modeller samt kunder och andra arbetsmaterial och metoder. Du kan välja att arbeta som frisör direkt efter gymnasiet eller lägga till nödvändiga kurser för att erhålla högskolebehörighet.

Har du frågor till oss, eller vill boka tid för elevbehandling? Ring oss på 040-631 44 42!
Vill du prova på att vara frisörelev under en dag på Cybergymnasiet i Malmö? Eller har du frågor om frisörutbildningen? Kontakta då frisörlärare Anna Gadén.

Läs några av skolans frisörbloggar här!
Djennie Nikolic | Julissa Semerda | Linnea Sandberg | Angelica Petkovski

Här nedan kan du sett ett klipp som berättar om webbaserad handledning i samband med APL.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) finns på alla yrkesprogram och omfattar minst 15 veckors praktik på en eller flera arbetsplatser. På arbetsplatsen har du en handledare. APL ger dig tillfälle att utveckla yrkeskunskaper och få en yrkesidentitet. Du förstår arbetskulturen inom din inriktning och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Gymnasiegemensamma ämnen 600 p

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 700 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

"Förutom att vi har fått klippa massor av roliga frisyrer har vi också lärt oss driva eget företag!"

Fördjupa dig inom

Frisör

Du får utbildning i klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvårdande behandlingar, färgning, permanent, fön och tångteknik m m. Lektionerna sker mestadels i vår salong, där eleverna redan från andra året tar emot kunder. Detta ger oss verklighetstrogna möjligheter att öva kundbemötande och säljteknik. Vi har ett nära samarbete med flera företag i branschen för studiebesök och har utbildningsdagar. Här arbetar vi både med modeller samt kunder och andra arbetsmaterial och metoder. Du utbildas i herr- och damklippning, samt skägg och mustasch. Via de individuella valenkan du bli diplomerad i extentions samt fördjupa dig i brudstyling och uppsättningar. Du kan välja att gå direkt ut som trainee efter gymnasiet eller lägga till nödvändiga kurser för att erhålla grundläggande högskolebehörighet.

Ansökningsinformation

Hur ansöker jag? Ansökan sker via gymnasieintagningen. De skickar ett brev till samtliga elever i årskurs 9 med information om hur man söker till gymnasiet. Följ deras anvisningar. Har du frågor kring ansökan kontaktar du i första hand dem.
Är du nyfiken på vad som händer på Cybergymnasiet. Följ oss på Instagram. Till Instagram