Hantverk

[ HV ] YRKESFÖRBEREDANDE

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är nyfiken i dina möten med människor och vill arbeta kreativt och konstnärligt. I utbildningen ingår 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) som ger dig möjlighet att använda det du lärt dig inom herr- och damklippning ute i arbetslivet.

Utbildningen ger såväl praktiska som teoretiska kunskaper om hud och hår, stil och form, materialkunskap, arbetsmiljö och säkerhet, tradition och utveckling, kundbemötande och säljteknik. Det innebär bland annat moment som behandlar klippteknik, långhårsuppsättningar, permanent, färgning, slingor, fön och tångteknik med mera.

Som elev på CyberGymnasiet får du behålla din sax och ditt verktygskit som du lånat under din gymnasieutbildning när du tar studenten med yrkesexamen. Om du gör delprov 1 av Gesällbrevet under vårterminen i årskurs 3 och klarar provet sponsrar skolan dig med 1000 kr av provavgiften.

Har du frågor till oss, eller vill boka tid för elevbehandling? Ring oss på 040-631 44 42

Vill du prova på att vara frisörelev under en dag på Cybergymnasiet i Malmö? Eller har du frågor om frisörutbildningen? Kontakta då frisörlärare Anna Gadén.

Se när Michelle från frisörprogrammet klippte Peter Jidhe i direktsändning på TV4

Ladda ner programbladet

Övrigt 300 p

Gymnasiearbete – 100 p
Individuellt val – 200 p

* Programfördjupning 700 poäng. Kurserna i fördjupningarna väljs av skolan, utifrån de kurser som får erbjudas enligt Skolverket.

Våra inriktningar

Frisör

Du som ser fram emot att arbeta som frisör får lära dig klippning, hårskulptering, frisyrdesign, hårvård, olika behandlingar, färgning och permanent. Lär dig alla knepen av våra erfarna handledare i vår egen fullt utrustade hårsalong.

Några röster om Cybergymnasiet

Michelle Lundström

Går på Hantverksprogrammet inriktning frisör "Att vinna SM och få äran att klippa Peter Jihde i direktsändning gav mersmak.

Jag drömmer nu om att vinna VM och hoppas på att i framtiden få jobba med att klippa och styla kändisar i olika sammanhang"
Michelle Lundström

Anna Gadén

Jobbar med frisörämnen på skolan "Jag älskar att arbeta med hår och människan det sitter fast på. Det är minst lika roligt att möta olika kunder som att anta olika utmaningar med frisyrer, färg och styling.

Eftersom det finns många kreativa utbildningar på skolan blir det naturligt att samarbeta med andra program för att bredda sin kompetens. Vi har haft projekt tillsammans med foto- & musik elever för att skapa event som visningar."
Anna Gadén