Ekonomi

[ EK ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, där du får behörighet för studier på universitet och högskola inom exempelvis ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du kan även börja arbeta direkt efter gymnasiet med vissa ekonomijobb.

Inom ekonomi lär du dig mer om de ekonomiska verktygen i ett företag, såsom företagsekonomi och marknadsföring. Du kommer att kunna svara på frågor som: Vad är speciellt med ett aktiebolag? Hur ska jag tänka för att bygga upp marknadsföringen i ett företag? Vad påverkar prissättningen av produkter?

Gymnasiegemensamma ämnen

Ledarskap och organisation 100

Våra inriktningar

Ekonomi

Vi utforskar ämnet ekonomi djupare, eller bredare beroende på vad som intresserar dig mest.Vill du veta mer om statsfinanserna, eller hur man marknadsför ett företag så att det blir stort och framgångsrikt?

Några röster om Cybergymnasiet

Alexander Måbrink

Elev på Ekonomiprogrammet "Jag vill söka vidare till universitet/högskola och målet är att så småningom jobba som redovisningskonsult eller ekonom.

Cybergymnasiet är mångkulturellt. Man möter många olika människor eftersom här finns många program representerade. Man hinner med allt man ska och har ändå tid för annat."
Alexander Måbrink

Isabel Gonzalez Miranda

Lärare på Ekonomiprogrammet "Som femåring flyttade jag från Spanien till USA och jag minns fortfarande första dagen i skolan när alla pratade engelska och jag spanska. Detta gjorde mig intresserad av språk väldigt tidigt. Kanske är jag den enda spanjor som pratar japanska med en amerikansk dialekt?

Cybergymnasiet är för mig en stor skola med känslan av en liten skola. Här tar lärare sig tid att se och hjälpa elever på individbasis.Vi har ämnesövergripande samarbeten och en verklighetsförankrad undervisning.
"
Isabel Gonzalez Miranda