Ekonomi

[ EK ] HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, där du får behörighet för studier på universitet och högskola inom exempelvis ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Du kan även börja arbeta direkt efter gymnasiet med vissa ekonomijobb.

Inom ekonomi lär du dig mer om de ekonomiska verktygen i ett företag, såsom företagsekonomi och marknadsföring. Du kommer att kunna svara på frågor som: Vad är speciellt med ett aktiebolag? Hur ska jag tänka för att bygga upp marknadsföringen i ett företag? Vad påverkar prissättningen av produkter?

 

Se ämnesplan

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5, 6 200

Historia 1b, 100

Idrott & hälsa 1 100

Matematik 1b, 2b 200

Naturkunskap 1b 100

Religionskunskap 1 50

Samhällskunskap 1b, 2 200

Svenska 1, 2, 3 300

___________________________________

Programgemensamma ämnen

Företagsekonomi 1 100

Privatjuridik 100

Moderna språk 1 100

Psykologi 1 50

Gymnasiearbete 100

Individuellt val 200

___________________________________

Inriktning Ekonomi

Entreprenörskap

och företagande 100

Företagsekonomi 2 100

Matematik 3c 100

___________________________________

Fördjupning Ekonomi

Marknadsföring 100

Redovisning 2/

Internationell ekonomi 100

Ledarskap och organisation 100

Göm ämnesplan

Våra inriktningar

Ekonomi

Vi utforskar ämnet ekonomi djupare, eller bredare beroende på vad som intresserar dig mest.Vill du veta mer om statsfinanserna, eller hur man marknadsför ett företag så att det blir stort och framgångsrikt?

Läs mer

Några röster om Cybergymnasiet

Alexander Måbrink

Elev på Ekonomiprogrammet "Jag vill söka vidare till universitet/högskola och målet är att så småningom jobba som redovisningskonsult eller ekonom.

Cybergymnasiet är mångkulturellt. Man möter många olika människor eftersom här finns många program representerade. Man hinner med allt man ska och har ändå tid för annat."
Alexander Måbrink

Isabel Gonzalez Miranda

Lärare på Ekonomiprogrammet "Som femåring flyttade jag från Spanien till USA och jag minns fortfarande första dagen i skolan när alla pratade engelska och jag spanska. Detta gjorde mig intresserad av språk väldigt tidigt. Kanske är jag den enda spanjor som pratar japanska med en amerikansk dialekt?

Cybergymnasiet är för mig en stor skola med känslan av en liten skola. Här tar lärare sig tid att se och hjälpa elever på individbasis.Vi har ämnesövergripande samarbeten och en verklighetsförankrad undervisning.
"
Isabel Gonzalez Miranda

Undrar du något?

Det är inte konstigt att ha en massa frågor i huvudet om gymnasiet. Kolla först in vår Frågor och Svar-sida där du förhoppningsvis finner svaret. Vill du ställa en fråga du inte funnit svar på gör du det här nedanför.

>